فایل word سطح فعاليت پروتئين هاي ضد انعقادي طبيعي پلاسما در کودکان مبتلا به تالاسمي ماژور | WORD
ئین C و S در مبتلایان به تالاسمی ماژور دیده می شود و طحال برداری احتمال كاهش پروتئین C را تشدید می كند. مطالعات تحلیلی در آینده جهت بررسی فعالیت سیستم فوق در بیماران تالاسمیك توصیه می شود. هم چنین پیشنهاد می شود جهت اظهار نظر دقیق تر در مورد نقش طحال برداری در كاهش پروتئین های ضد انعقادی، سطح پروتئین های فوق قبل و بعد از عمل اسپلنكتومی اندازه گیری شود.
كلید واژه: تالاسمی ماژور، ترومبوز، ضد انعقادهای طبیعی، اسپلنكتومی
فایل word آيا سلول هاي | WORD
ناف ترم از نظر عملكردی تفاوت معنی داری را نشان نمی دهند، پیوند سلول های بنیادی از این منبع سلولی نه تنها دارای رفتار ایمونولوژیك یكسان با خون بند ناف ترم به خصوص از نقطه نظر GVHD می باشد، بلكه با توجه به فراوانی و توانایی تكثیر بالاتر سلول های بنیادی آن و علاوه بر آن حضور پیش سازهای غیر بالغ تر از نظر انتوژنی، می تواند احتمالاَ نسبت به خون بند ناف ترم اولویت داشته در موارد پیوند كاربرد یابد.
كلید واژه: بند ناف، پره ترم،
فایل word تنوع ژنتيکي HLA-DRB1 در جمعيت نرمال ايراني | WORD
ی صورت گرفت.یافته ها: شایع ترین فراوانی آلل های DRB1 در جمعیت نرمال ایرانی، متعلق به (%20.0) DRB1*11 بوده و به دنبال آن (%11.4) DRB1*15, (%11.4) DRB1*13 و (%10.0) DRB1*04 بیشترین فراوانی را دارا می باشند. در حالی كه آلل DRB1*09 از كمترین فراوانی (%0.9) برخوردار است.نتیجه گیری: این تحقیق تنوع ژنتیكی در جمعیت مختلط ایرانی را از نظر آلل های HLA-DRB1 نشان می دهد. در این مطالعه نزدیكی جمعیت ایرانی با جمعیت های اروپای شرقی و جنوبی دیده شد.
كلید واژه: HLA-DRB1، PCR، ایران
فایل word ارزيابي in vitro بيان P-Selectin و تجمع پلاکتي در پلاکت متراکم ذخيره شده | WORD
سوم) (p<0.05). میزان تجمع پلاكتی با استفاده از دو آگونیست آراشیدونیك اسید و ریستوستین در روز سوم نسبت به روز اول كاهش معنی داری نشان داد (p<0.05).نتیجه گیری: این مطالعه نشان دهنده این است كه پلاكت ها در طی نگهداری فعال می شوند و در اثر گذشت زمان بیان سطحی P-Selectin در پلاكت ها افزایش می یابد. بنابراین از این شاخص می توان برای بررسی in vitro كارایی فعالیت پلاكت متراكم استفاده كرد.
كلید واژه: پلاكت، P-Selectin، فلوسیتومتری، تجمع پلاكتی
فایل word افتراق آنمي فقر آهن و بتاتالاسمي مينور با استفاده از يک اندکس جديد | WORD
می فقر آهن از تالاسمی مینور، فقط اندكس منتزر و اندكس جدید معرفی شده در این مقاله حساسیت و ویژگی بالای 90% داشتند. بالاترین اندكس یدون نیز برای اندكس منتزر و اندكس جدید معرفی شده در این مقاله مشاهده شد.نتیجه گیری: اندكس جدید معرفی شده در این مقاله حساسیت و ویژگی مناسبی برای كاربرد بالینی داشته، محاسبه آن راحت و سریع بوده و بدون كمك ماشین حساب امكان پذیر است.
كلید واژه: آنمی فقر آهن، بتا تالاسمی مینور، اندكس گلبول قرمز
فایل word ارزيابي شاخص هاي متابوليک در پلاکت هاي پولد نگهداري شده به مدت 5 روز | WORD
طور تدریجی از 24.8 تا 21.5 میلی مول در لیتر كاهش پیدا كرد.نتیجه گیری: نتایج به دست آمده در این پژوهش نشان می دهد كه با انتخاب یك كیسه مناسب جهت نگهداری پلاكت، می توان غلظت لاكتات دهیدروژناز و لاكتات را به حداقل رساند و درصد اكسیژن به دی اكسید كربن را حتی بعد از مدت زمان 5 روز، در مقدار بالاتری نسبت به روز اول نگه داشت. این خود یكی از عوامل مهم در حفظ و نگهداری پلاكت با كیفیت مناسب است.
كلید واژه: پلاكت، pH، لاكتات دهیدروژناز
فایل word گزارش يک مورد فرم هتروزيگوت بتا تالاسمي و هموگلوبين لپور | WORD
وبین لپور با باند هموگلوبین G و D بر هم منطبق هستند و با روش آزمایشگاهی قابل افتراق از هم نیستند. لذا حداقل در جواب آزمایشگاه باید ذكر شود كه ممكن است هموگلوبین لپور هم در تشخیص افتراقی با هموگلوبین G و D باشد و یا اگر موردی از هموگلوبین G و D مشاهده شد و فرد در موقعیت ازدواج با فردی از هموگلوبینوپاتی های دیگر بود، باید حتماَ احتمال وجود هموگلوبین لپور را در نظر بگیریم.
كلید واژه: هموگلوبین لپور، تالاسمی، تشخیص افتراقی
فایل word مطالعه کاريوتيپي دو گونه Lolium و دورگهاي بين گونه اي آنها | WORD
نوتیپ ها و عدم سازگاری مناسب ژنومی دو والد می باشد. از طرفی این پدیده در گونه L.rigidum كه به عنوان یكی از والدین (والد پدری) به كار رفته است نیز در قبل مشاهده گردیده است و به نظر می رسد كه این ویژگی از این والد نیز به جا مانده باشد. تعدادی از مولفه های سنجش تقارن كاریوتیپی محاسبه گردید كه از نظر P1, TF% دارای نامتقارن ترین كاریوتیپ و L3 دارای متقارن ترین كاریوتیپ می باشد.
كلید واژه: Lolium، دورگ گیری بین گونه ای، سیتوژنتیك و میتوز
فایل word بررسي اثر پتانسيل منفي اسمزي بر جوانه زني و برخي صفات گونه هايي از جنس شبدر (Trifolium) | WORD
گر بیشترین شاخص ها را به خود اختصاص دادند و توده دو چین كردستان و توده سوریان آباده در برابر تنش خشكی از مقاومت نسبی برخوردار بوده و از نظر تقسیم بندی می توان آنها را گونه های نیمه مقاوم معرفی كرد و شبدر زیرزمینی و توده بلاده كازرون را می توان حساس ترین گونه ها به تنش خشكی دانست زیرا در اكثر عوامل مورد آزمایش پایین ترین میزان را در این نمونه ها مشاهده شدند.
كلید واژه: گونه های شبدر، پتانسیل اسمزی، تنش خشكی و جوانه زنی
فایل word مروري بر خصوصيات دارويي و فارماکولوژيکي انار | WORD
سینه و پوست گزارش شده است، هم چنین از روغن بذر و عصاره قسمت های مختلف این میوه در تولید ترکیبات فیتواستروژنیک استفاده می شود. امروزه علاوه بر این که انار به عنوان یک میوه مطرح است، خصوصیات دارویی آن نیز مورد توجه محققان کشورهای زیادی قرار گرفته است. این مقاله، مروری بر مقالات و منابع مختلف جهت آشنایی هر چه بیشتر با خصوصیات دارویی این محصول است.
كلید واژه: انار، آنتی اکسیدان ها، رادیکال آزاد، الاژیک اسید، سرطان سینه