فایل word بررسي خصوصيات جمعيت شناختي بيماران تحت درمان نگهدارنده با متادون در بيمارستان حجازي مشهد در سال هاي 1385-1384 | WORD
ی همراه وجود داشت. 45.7 درصد سابقه مصرف مواد در خانواده داشتند. همچنین 52.6 درصد افراد سابقه مصرف مواد بیش از 5 سال داشتند.بحث: با توجه به بالا بودن نسبت درصد سنی در مصرف کنندگان کریستال در گروه سنی 30-18 سال که بیانگر پایین بودن سن وابستگی به مواد مخدر در جامعه است، دقت در مداخلات پیشگیری از اعتیاد ضروری است.
كلید واژه: وابستگی به مواد، درمان نگهدارنده با متادون، همه گیر شناسی
فایل word نقد شبهه آلوسي بر امامت ائمه (ع) در آيه ولايت | WORD
و در مواردی كه مطرح شده نوعا، به نظر نگارنده، با جواب های كافی و كامل همراه نبوده، اشكال مهم آلوسی، عالم و مفسر بزرگ اهل سنت، بر استدلال شیعه به این آیه، در زمینه اثبات امامت حضرت علی (ع)، مبنی بر لزوم نفی امامت سایر امامان شیعه (ع) در استدلال شیعه به این آیه است. در این مقاله تلاش شده است پاسخی كامل و مبسوط به این اشكال داده شود.
كلید واژه: تخصیص، حصر، خاص، عام، مفهوم، ولی
فایل word تاملاتي در ميزان کارايي روش تفسير قرآن به قرآن | WORD
ساختن مفاهیم قرآن است و می کوشد نشان دهد که چه کاستی و ضعفی، به لحاظ روشی، بر آن وارد است و چگونه می توان آن را تکمیل کرد. این مقاله، پس از طرح مبانی و ادله این روش، و نقد و بررسی جایگاه روایات تفسیری در این روش تفسیری به تبیین نقش روایات معتبر در فهم و تفسیر قرآن کریم پرداخته است.
كلید واژه: تفسیر قرآن به قرآن، تفسیر المیزان، روایات تفسیری، روش های تفسیری، علامه طباطبایی
فایل word ويژگي هاي شرح ابن ميثم بحراني بر نهج البلاغه | WORD
و در اختیار داشتن نسخه سید رضی و تقریر برهانی نهج البلاغه و تحقیقات عرفانی و تقریر علمی حكمت های اخلاقی و استفاده از علوم عصری و داوری بین شرح قطب راوندی و ابن ابی الحدید و موجود بودن نسخه های دستخط مولف. انتقاداتی نیز بر این شرح وارد است كه از جمله آنها اعتماد كردن شارح بر علوم عصری مانند نظریه بطلمیوس است.
كلید واژه: ابن میثم بحرانی، شرح، علوم، حكمت، نسخه، نهج البلاغه
فایل word يهود مدينه: موقعيت اقتصادي و تحولات آن در عصر نبوي | WORD
اسلامی، در ارزیابی روند تكوین نظام اقتصادی جامعه مدنی حایز اهمیت بسیار است. در مقاله حاضر ضمن واكاوی فعالیت های مالی یهود به منظور تبیین موقعیت اقتصادی آنان در یثرب، چگونگی تحول این جریان در عصر نبوی و روند انتقال قدرت اقتصادی یهود به مسلمانان بر اساس منابع تاریخی بررسی و به ترتیب در دو بخش این نوشتار تبیین شده است.
كلید واژه: اقتصاد، پیامبر (ص) ،جامعه مدنی، یهود یثرب
فایل word رابطه ظهور و بطون قرآن | WORD
تفكیك بین ظهور و بطون و عدم توجه به اختلاف مبانی در تعریف بطون نزد عرفا و غیر آنها، نه تنها باعث برخی اشتباهات در عرصه دین شناسی شده، بلكه سبب برخی قضاوت های نادرست در فهم قرآن و دین گردیده است. در این مقاله سعی شده است بعد از تعریف ظاهر و باطن قرآن، رابطه بین آن دو روشن و همچنین به راه دست یابی به آنها اشاره شود.
كلید واژه: باطن، تاویل، رابطه ظاهر و باطن، ظاهر، معناشناسی
فایل word پژوهشي در معناي ظن و جايگاه معرفتي و اخلاقي آن در قرآن | WORD
سان را از حقیقت بی نیاز نمی كند. از این رو، بیشتر مفسران بر آن شده اند كه ظن دارای دو معنای متضاد یقین و شك است. نویسنده این مقاله ضمن بیان سه دیدگاه در مورد معنای اصلی ظن، دیدگاه راغب را در این باره تقویت و سپس به طبقه بندی موارد كاربرد ظن در قرآن پرداخته است. همچنین رابطه مفهومی بین ظن با واژه های یقین، شك، حسبان و زعم بیان شده است.
كلید واژه: جهل، حسبان، زعم، شك، ظن، یقین
فایل word بررسي دو شبهه درباره مصحف امام علي (ع) | WORD
د، اما روایات او مرسل بوده و از انسجام برخوردار نیست و با دیگر روایات جمع هم خوانی ندارد. شبهه دوم با هدف صیانت قرآن که از سوی امام (ع) نقل شده است، منافات دارد و با آنچه بر مکتوب بودن گردآوردی ایشان دلالت دارد، نمی خواند. از این رو، هیچ یك از این دو شبهه نمی تواند جمع قرآن به وسیله امام علی (ع) را مورد تردید قرار دهد.
كلید واژه: امام علی (ع)، جمع قرآن، علوم قرآنی، مصحف علی (ع)
فایل word عکرمه راوي برجسته ابن عباس و تفکر خارجي | WORD
اختلاف آنها نظیر قول به تقیه و تكفیر مرتكب كبیره، با افكار و افعال عكرمه دریافت می شود آن است كه وی در تمام موارد یادشده به جز انكار علی (ع)، با خوارج هم عقیده بوده است. در عین حال، بخشی از روایات او در حوزه تاریخ صدر اسلام، فقه و كلام با باورهای شیعی هم خوان است، ولی با وجود این، نمی توان او را فردی با گرایش های شیعی ارزیابی كرد.
كلید واژه: امامت، خلافت، خوارج، عكرمه، قریش
فایل word خلق عظيم و تفويض دين | WORD
اجرایی و ولایت در تبیین وحی قابل بررسی است. خلق و خوی پیامبر خدا (ص) حکمت فاعلی تفویض، و آزمون امت رمز حکمت غایی تفویض است. این مقاله ضمن بررسی اسناد ادله تفویض دین و نقد دیدگاهها درباره مفاد آنها، کوشیده است بر مبنای حکمت فاعلی و غایی تفویض، تبیینی مناسب از مقوله تفویض ارایه دهد و تهافت های ظاهری را از میان بردارد.
كلید واژه: تفویض دین، حكمت تفویض، خلق عظیم، مصادر تشریع