فایل word روابط فنوتيپي و ژنوتيپي بين صفات زراعي و اجزاي عملکرد در گلرنگ | WORD
دانه اثر مستقیم مثبت و بالایی روی عملكرد دانه داشت، اما به علت وجود همبستگی منفی و بالا بین آن و صفت تعداد طبق در بوته، همبستگی بین وزن هزار دانه و عملكرد دانه، پایین بود. درصد روغن برای 20 لاین برتر از لحاظ عملكرد دانه و همچنین توده كوسه با استفاده از روش سوكسله اندازه گیری شد و نتایج تجزیه همبستگی برای این صفت نشان داد كه بین درصد روغن و سایر صفات بجز صفت تعداد دانه در طبق (rg = 0.53*) همبستگی معنی داری وجود نداشت.
كلید واژه: گلرنگ، همبستگی ژنوتیپی و فنوتیپی، تجزیه ضرایب مسیر
فایل word ساخت و ارزيابي دستگاه کامل اندازه گيري و مطالعه فرايند زمين گيرايي تحت شرايط کنترل شده | WORD
ها در یك مدل ارزیابی عملكرد زمین گیرایی، نسبت به مقایسه مقادیرعملكرد محاسبه شده بوسیله مدل با مقادیر مشابه اندازه گیری شده در شرایط گوناگون اقدام شد كه روند تقریبا مشابهی را نشان داد، بعلاوه با رسم منحنی های مختلف، سایر مشخصه های عملكرد زمین گیرایی چرخ، مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت كه با توجه به منطقی و توجیه پذیر بودن نتایج حاصل، تاییدی بر عملكرد مناسب سیستم در شرایط مختلف آزمایش بود.
كلید واژه: مخزن خاك، زمین گیرایی، بازده زمین گیرایی، چرخ های لاستیكی، شاخص مخروط
فایل word ارزيابي تغييرات برخي از خصوصيات فيزيکوشيميايي اراضي زراعي (تحت کشت نيشکر و تناوبي) و بکر منطقه هفت تپه, خوزستان | WORD
دمای زیاد و انجام عملیات شخم، میزان ماده آلی خاك كشت شده، نسبت به اراضی بكر، افزایش نسبتا مناسبی را نشان می دهد. در اراضی تحت كشت نیشكر، پتاسیم قابل جذب در لایه سطحی خاك نسبت به اراضی بكر كاهش یافته است. این تغییر در اراضی تحت كشت تناوبی نسبت به بكر تغییری كمتری داشت. پتاسیم تثبیت شده بین لایه های رس در خاك تحت كشت نیشكر نیز كاهش یافته بود. این كاهش در لایه های عمقی خاك نسبت به لایه سطحی معنی دار نبود.
كلید واژه: نیشكر، پتاسیم تثبیت شده، ظرفیت تبادل كاتیونی، پراش اشعه ایكس
فایل word اثر الگوهاي تک کشتي و توالي گياهان زراعي بر تنوع جوامع علف هاي هرز | WORD
افت. گیاهان قبلی و آخرین گیاه نقش مهمی را در تعیین میزان شاخص های وزن خشك و تراكم علف های هرز دارا بودند. علف های هرز برگ پهن فرم غالب جوامع علف های هرز بودند و با افزایش سهم گیاهان زراعی برگ پهن، غالبیت آنان نیز افزایش یافت. حداقل در این آزمایش سیستم تك كشتی نسبت به برخی از الگوهای توالی گیاهان زراعی، علف هرز كمتری را تولید كرد. شاخص غنای گونه ای مارگالف معیار مناسبی برای مقایسه كمِی تنوع علف های هرز تشخیص داده شد.
كلید واژه: توالی گیاهان زراعی، علف های هرز، شاخص های تنوع
فایل word تاثير کم آبياري بر عملکرد و کارايي مصرف آب خرماي مضافتي در بم | WORD
نی دار ولی بر سایر صفات مورد مطالعه معنی دار نبوده است. مقایسه میانگین ها نشان داد كه بیشترین و كمترین عملكرد به ترتیب مربوط به تیمارهای آبیاری پس از 80 % تبخیر از طشت كلاس 15.4) A تن در هكتار ) و 60% تبخیر از طشت كلاس 10.4) A تن در هكتار ) بوده است. محاسبات نشان داد بیشترین كارایی مصرف آب نیز مربوط به تیمار 80 % تبخیر از طشت كلاس (%91) A بوده است. لذا این تیمار می تواند به عنوان یك روش مدیریتی در آبیاری باغ های خرما در منطقه بم توصیه گردد.
كلید واژه: كم آبیاری، خرما، عملكرد، كارایی مصرف آب
فایل word شناسايي و بررسي بيماريزايي فوزاريوم هاي همراه با طوقه و ريشه باقلا در استان خوزستان | WORD
ش می شود. در آزمون بیماریزایی از روش های مختلف مایه زنی شامل غوطه وری ریشه ها در سوسپانسیون اسپور، اضافه كردن سوسپانسیون اسپور به خاك اطراف ریشه و كاربرد مایه تلقیح گندم در اطراف ریشه گیاهچه های باقلا استفاده شد. سوسپانسیون مورد استفاده حاوی 106 اسپور در میلی لیتر بود. نتایج حاصل از آزمون بیماریزایی حاكی از بیماریزا بودن همه جدایه های مورد استفاده بود. همچنین گونه F.solani در هر سه روش مذكور، بالاترین شدت بیماریزایی را داشت.
كلید واژه: فوزاریوم، طوقه و ریشه، باقلا، پوسیدگی
فایل word دوره بحراني مهار علف هاي هرز لوبيا چيتي (.Phaseolus vulgaris L) در لردگان | WORD
تر علف های هرز این دوره طولانی تر (26 روز) بود، به طوری که شروع و پایان آن به ترتیب با 18 و 44 روز پس از سبز شدن لوبیا چیتی (دومین سه برگچه ای تا شروع غلاف دهی) مقارن شد. در بین اجزای عملكرد لوبیا چیتی، تعداد غلاف در بوته بیشترین همبستگی را با عملكرد دانه نشان داد و در عین حال حساس ترین جزء عملکرد نسبت به رقابت علف های هرز بود، به گونه ای که با افزایش دوره تداخل علف های هرز ، این صفت به شدت كاهش یافت.
كلید واژه: لوبیا چیتی (Phaseolus vulgaris)، علف هرز، تداخل، مهار و دوره بحرانی، لوبیا چیتی
فایل word ارزيابي اثر دما بر پارامترهاي زيستي کنه تارتن دو لکه اي
(Tetranychus turkestani Ugarov & Nicolski (Tetranychidae | WORD
عنوان دمای بهینه برای رشد و نمو و تولید مثل در نظر گرفته شد. میزان باروری روزانه با افزایش دما روند مشخصی ندارد اما در دمای 35 درجه سانتی گراد حداكثر مقدار باروری (73.8 تخم به ازای هر ماده) بدست آمد. تعداد كل تخم تولید شده به ازای هر كنه ماده در دماهای مختلف تفاوت معنی داری با هم نشان می دهد. اثر دما روی نرخ ذاتی رشد توسط مدل تغییر یافته لوگان و همكاران بررسی شد و پارامترهای این مدل بترتیب 0.106, 0.102 و 5.47 برآورد شد.
كلید واژه: آستانه حرارتی، نرخ ذاتی رشد، پارامترهای زیستی، T. turkestani
فایل word جنبه هايي از بوم شناسي قارچ هاي راسته Uredinales در ايران | WORD
ساس مثالهایی از زنگهای رطوبت دوست و مقاوم به خشکی و زنگهای سردسیری و گرمسیری ذکر می گردد. همچنین در ارتباط با فراوانی بوم شناختی زنگها و دامنه زیستگاههای آنها در ایران، گونه های زنگ با دامنه محدود پراکنش و گونه های با دامنه وسیع پراکنش با ذکر مثالهایی تعریف می شوند. در مورد ارتباط میزبان و زنگ، گیاهان میزبان متوازی (collateral host) برای برخی زنگها در ایران معرفی می شوند و به اجمال راجع به تاثیرات زنگها روی گیاهان میزبانشان صحبت می شود.
كلید واژه: زنگها، بوم شناسی، قارچ، ایران
فایل word بررسي تاثير شدتهاي مختلف چرايي و چراي استراحتي بر توليد و تراکم بروموس Bromus tomentellus در مراتع استان خراسان شمالي | WORD
دی را در تیمار تحت چرای شدید در سال سوم نشان داد كه البته این كاهش عملكرد با یك سال استراحت دهی مرتع جبران گردید. تعداد بوته در واحد سطح مرتع در طول دوره آزمایش در تمام تیمارها كاهش پیدا نمود، ولی این كاهش در تیمار تحت چرای شدید محسوس تر بود. نتایج كاربردی این تحقیق میزان تحمل این گیاه را تا حد چرای 45 تا 65 درصد اندام های هوایی گیاه مشخص و اهمیت اعمال چرای استراحتی را در حفظ تولید و بقا گیاه نشان می دهد.
كلید واژه: شدتهای مختلف، تولید، تراكم، Bromus tomentellus، مراتع، خراسان شمالی