فایل word بررسی و شناخت بیماری ترومای چشمی دارای 57 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد فایل word بررسی و شناخت بیماری ترومای چشمی کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
مقدمه
تروما به سر از شایعترین حوادث و تروماهای موجود در جوامع بشری و از جمله در کشورما می باشد که از علل شایع مرگ و میر نیز به شمار می آید . آسیب پذیری در بچه ها بیشتر مشاهده می شود . این آسیب از درجات متفاوتی برخوردار است و از حالت خفیف تا شدید متغیر است که با توجه به آن , میزان GCS در هر کدام در محدوده خاصی قرار می گیرد .
بیماران ترومای مغزی مستعد عوارضی از قبیل خونریزی , شکستگی جمجمه , آسیب به عروق مغزی , کانتوژن مغزی و ... می باشند که می تواند باعث تغییر عملکرد یا فلج اعصاب کرانیال و از جمله اعصاب حرکتی چشم گردد . از این جهت معاینه کامل بیماران ضربه مغزی جهت بررسی ضایعات همراه اقدامات و مراقبتهای پزشکی ضروری می باشد .
آسیب به جمجمه با مکانیسم های متفاوتی منجر به آسیب اعصاب حرکتی چشم می گردد . از اینرو , تظاهرات بالینی , از حالت خفیف تا شدید , متغیر است . با بررسی های تکمیلی و اقدامات پاراکلینیک , می توان محل ضایعه را تشخیص داده و نسبت به اقدامات بعدی , تصمیم گیری نمود .
نتیجه گیری و ارائه پینشهادها
1- جهت کاهش صدمات وارد شده به افراد بویژه موتور سواران لازم است سازندگان وسایل نقلیه ضریب امنیتی بالاتری را برای این وسایل فراهم ساخته و نهادهای کنترلی نیز نظارت مستمر و بهتری بر این امر داشته باشند .
2- لازم است جهت کاهش صدمات موتور سواران از تمامی وسایل ایمنی از جمله کلاه ایمنی و کیسه هوا استفاده شده و قوانین راهنمایی و رانندگی بنحو احسن رعایت شود .
3- لازم است جهت خدمات درمانی بهتر به مصدومان موتور سوار امکانات لازم و کافی در اورژانس های پذیرنده این مصدومین فراهم باشد تا اقدامات اولیه برای بیماران به بهترین نحوانجام شود و Morbidity و Mortality مصدومان کم شود.
4- در ضمن وسایل ایمنی مثل کلاه ایمنی و سایر تجهیزات که در اختیار افراد قرار می گیرد باید مطابق با استانداردهای جهانی باشد و همه کلاهها به حفاظی جهت فک تحتانی مجهز شود .
5- در مطالعه ما بیماران بستری شده در بخش مورد معاینه قرار می گرفتند ولی گروهی از بیماران دچار ضربه سر در اورژانس تحت نظر قرار گرفته و سپس مرخص می شوند . بهتر است که بیماران اورژانس نیز از نظر ضایعات چشمی مورد معاینه قرار بگیرند .
6- از آنجا که برخی از معاینات کاملاٌ تخصصی است و احتیاج به نیروی متخصص دارد باید توسط رزیدنتهای مربوطه کار صورت بگیرد .
7- گروهی از ضایعات چشمی بصورت تأخیری و دراز مدت ظاهر می شود و پیگیری بیماران از نظر بروز ضایعات چشمی باید مد نظر قرار بگیرد .
در این میان ضروری بنظر می رسد با توجه به طول مدت بهبودی عوارض عصبی در بیماران , آموزش لازم در اختیار بیماران دچار فلج زوجهای حرکتی چشم قرار گیرد.
