فایل word بررسی استفاده از ویتامین A همراه با واکسیناسیون جهت پیشگیری از وقوع بیماری کوکسیدیوز در پرندگان دارای 99 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد فایل word بررسی استفاده از ویتامین A همراه با واکسیناسیون جهت پیشگیری از وقوع بیماری کوکسیدیوز در پرندگان کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
مقدمه
مساله کمبود مواد غذایی و بخصوص پروتئین حیوانی یکی از بزرگترین مشکلات کشورهای در حال توسعه میباشد. عوامل مختلفی ازجمله ارزش غذایی, سلامت گوشت, سرعت رشد, بازده بالای لاشه و سهولت تغذیه باعث گردیده است که پروتئین گوش مرغ نسبت به پروتئین گوش سایر حیوانات حائز اهمیت باشد.
بنابراین باید گامهای موثرتری جهت پیشبرد صنعت طیور برداشته شود. یکی از مهممترین اقدامات پیشگیری از عوامل عفونی مانند بیماری کوکسیدیوز است.
کوکسیدیوز بیماری مهمی از لحاظ اقتصادی در صنعت طیور میباشد که باعث کاهش جذب غذا و به دنبال کاهش راندمان تولید میگردد. بطور معممول از داروهای مختلف در غذا یا آب برای مهار بیماری و افزایش میزان تولید استفاده میشود, لیکن گران بودن داروهای شیمیایی, مقاوم دارویی و ایجاد گونههای مقاوم در مقابل داروهای شیمیایی, تضعیف سیستم ایمنی, مسمومیتهای سلولی همراه با کاهش بازدهی در گله نیز از جمله مهمترین عوامل محدودکننده مصرف این ترکیبات میباشند. همچنین آثار سو زیستمحیطی ناشی از ورود مستمر داروهای شیمیایی در طبیعت و عواقب نامطلوب حاصل از حضور بقایای دارویی در فرآوردههای شیمیایی است. از طرف دیگر پیچیدگی چرخه حیات ارگانیسم و پاسخ ایمنی توسعه واکسیاسیون را با مشکل مواجه کرده است. لذا با توجه به مشکلات فوق, اتخاذ یک روش کنترل نوین بدون عوارض سو که مبتنی بر ایمنی تغذیه و ژنتیک باشد ضروری است. در این طرح اثرات استفاده ویتامین A همراه با واکسیناسیون جهت پیشگیری از وقوع کوکسیدیوز مورد مطالعه قرار گرفته است.
منابع
1. امیر هوشمند شمسایی, ویتامینها و اهمیت و عوارض ناشی از کمبود آنها در طیور, زیتون, شماره 88, فروردین 68, صفحه 20-21
2. ح. تاجبخش (1375), ایمنیشناسی بنیادی, انتشارت دانشگاه تهران
3. فلاح, محمد, 78-77, تاثیر واکسن ساختهشده علیه کوکسیدیوز ماکیان در پیشگیری از تلفات و بازدهی تولید جوجههای گوشتی, پایاننامه برای دریافت دکترای عمومی دامپزشکی شماره 2647, دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران
4. پرویز شهبازی, ناصر ملکنیا (1375), بیوشیمی عمومی, 1375, صفحه 74-76
5. تغذیه مرغ, تألیف: ام. ال. اسکات, ام. سی. نشیم, ارجی, یانگ, ترجمه: جواد پوررضا, انتشارات اردکان, چاپ دوم (1379), صفحه 185-160
6. راهنمای بیماریهای طیور, تألیف سی. ایی. وایمتن, رای. بیکفورد, ترجمه. م. ح. بزگمهری فردی, ب. شجاعدوست, ع. اکبری, غ. کلیدری و ن. شبحی. چاپ اول (1375), صفحه 246- 240
7. محسن فرخوی, بررسی نقش ویتامین A در تغذیه طیور, فصلنامه چکاوک, دوره پنجم, شماره 1, بهار 1375, صفحه 107-99
8. مسعود هاشمی (1375). مواد معدنی و ویتامینها در تغذیه حیوانات اهلی و انسان, انتشارات فرهنگ جامع, چاپ اول, صفحه 222-191
9. مهدی اخیایی, کوکسیدیوز طیور, عوامل مؤثر در بروز بیماری و کنترل مؤثر آن, فصلنامه چکاوک (6) 2, شماره 18, ص: 39-30
